Sove Pose

Skal du overnatte i naturen behøver du en sovepose. Soveposen er derfor en essentiel del af dit vandreudstyr. Når du vælger soveposen bør du bl.a. overveje:

  • Type af sovepose
  • Vægt
  • Pakkevolumen
  • Temperaturangivelse

Soveposer er som udgangspunkt unisex. Der er derfor ikke grund til at vælge en hunkøn eller hankøns sovepose som “type” af sovepose. Dog anbefaler jeg at man i sin overvejelse af typen af sovepose, tager ens tur i betragtning. Bliver der koldt? Er det en sommeraften? Dette har betydning for den temperatur, også kaldet komforttemperatur, som du skal vælge sovepose ud fra.

Dette kaldes også sæsoner, hvor 1 sæson er en sommer sovepose, og en 4 sæsons sovepose er en vinter sovepose. Du kan læse mere om

Derudover så skal du overveje vægten af din sovepose samt pakkevolumen. Pakkevolumen referrer til pakkestørrelsen, og da næsten alle soveposer kommer med kompressionspose, vil det betyde at du kan pakke din sovepose sammen så den fylder mindst muligt.

Liggeunderlag

Et liggeunderlag er obligatorisk for alle, som skal sove i sovepose udendørs. Uanset hvor tyk og varm din sovepose er. Et liggeunderlag isolerer mod varmetab til jorden, beskytter soveposen og giver liggekomfort. kan være godt efter en dags vandring 🙂

Ligge under lag er ikke noget man skal spare på og købe en billig skum underlag, for mig er det vigtig det er ultra let, fylder meget lidt og giver en go komfort.